Golden Earring: Back Home - The Complete Leiden 1984 Concert

Golden Earring: Back Home - The Complete Leiden 1984 Concert

Golden Earring, opgericht in 1961 door George Kooymans en Rinus Gerritsen, heeft een rijke historie die gekenmerkt wordt door muzikale avontuurlijkheid en grensverleggende live-optredens. Met hun negende album "Moontan" (1973) veroverden ze de wereld en behaalden ze goud in Amerika.

Nu, in 2024, blikken we terug op een onvergetelijke avond in Leiden: 23 juni 1984. De Groenoordhallen waren gevuld voor de "homecoming"-show van Golden Earring na hun Amerikaanse tournee. Fans beschouwen dit concert unaniem als één van de beste in de bijna zestigjarige carrière van de band.

Een compleet en geüpdatet muzikaal document
Op "Back Home - The Complete Leiden 1984 Concert" beleef je de magie van die avond opnieuw. De dubbel-cd bevat de volledige show, inclusief de bekende hits "Radar Love", "Twilight Zone" en "When The Lady Smiles".

Naast de originele opnames zijn er vier versies van de single "Something Heavy Going Down" toegevoegd, afkomstig van de originele mastertapes en geremixt door de legendarische Ben Liebrand. Deze mixen verschijnen nu voor het eerst digitaal en vullen een gat in de discografie van Golden Earring en Ben Liebrand.

Een visuele reis door de tijd
De set wordt compleet gemaakt met een DVD die de gerestaureerde concertfilm "Live From The Twilight Zone" bevat. Regisseur Dick Maas legde de show vast op 16mm film, die nu volledig is opgepoetst en voorzien van geremasterd geluid.

Bonusmateriaal op de DVD omvat de videoclips van "N.E.W.S.", "Something Heavy Going Down" (geregisseerd door Anton Corbijn) en "Quiet Eyes". De zorgvuldige remastering in 24 bit/96 kHz garandeert een optimale geluidskwaliteit.

De complete opnames van het concert verschenen eerder in een gelimiteerde oplage op vinyl voor Record Store Day 2023. De cd- en dvd-uitgave is nu voor iedereen beschikbaar.

Net als de eerdere geremasterde albums van Golden Earring is "Back Home - The Complete Leiden 1984 Concert" geproduceerd en samengesteld door Red Bullet catalogus- en bandarchivaris Wouter Bessels.

 


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.