Osdorp Posse: Afslag Osdorp met bonustracks op vinyl

Osdorp Posse: Afslag Osdorp met bonustracks op vinyl

Osdorp Posse was een Nederlandse hiphopformatie uit de jaren negentig, afkomstig uit de Amsterdamse wijk Osdorp. De groep bestond uit Def P, MC Es en Osdorp Typhoon. Afslag Osdorp was het debuutalbum van de groep en verscheen in 1992. Het album werd een groot succes en wordt gezien als een klassieker in de Nederlandse hiphop.

De muziek van Osdorp Posse was een mix van harde beats, rauwe teksten en humor. De groep was bekend om hun scherpe sociale commentaar en hun straatgerichte attitude. Afslag Osdorp was een conceptalbum over het leven in de wijk Osdorp. De teksten gingen over armoede, criminaliteit en racisme. Het album was een aanklacht tegen de sociale misstanden in de wijk en de maatschappij als geheel.

Afslag Osdorp was niet alleen muzikaal baanbrekend, maar ook maatschappelijk relevant. De groep gaf een stem aan de jeugd in de achterbuurten en zette de problemen in de wijken op de kaart. Het album was een belangrijke stap in de ontwikkeling van de Nederlandse hiphop en had een grote invloed op de volgende generaties hiphoppers.

Bonus tracks

De heruitgave van Afslag Osdorp bevat acht bonus tracks. Deze tracks zijn afkomstig van singles en mixtapes die de groep in de jaren negentig heeft uitgebracht. De bonus tracks zijn een mooie aanvulling op het album en geven een goed beeld van het muzikale oeuvre van Osdorp Posse.

 


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.